Salidojums ir sācies!


OTRDIENA (29.10)

OTRDIENAS FOTOHRONIKA PIEEJAMA ŠEIT

Rīts iesākās aktīvi ar cītīgu rīta rosmi. Kad bijām kārtīgi paēduši brokastis, devāmies pārgājienā uz Cēsīm. Pateicoties ekskursijai uz pilsētu, bērni uzzināja vēsturi par  dažādām celtnēm, Rožu laukumu un Laika veci. Lietus netraucēja fotosesijai uz pilsdrupu fona un pabarot  Cēsu pils parka pīles un baltos gulbjus. Kad bijām kārtīgi atpūtušies mūs sagaidīja māksliniece Laura, ar kuru kopīgi
tika izveidots nometnes karogs ar moto :''Visi ceļi ved uz Cēsīm'' . Savas zināšanas dziesmu viktorīnā nostiprināja ikviens, uzzinot gan jaunus izpildītājus , gan pašas dziesmas.  Vakara turpinājumā bērniem bija iespēja satikties ar profesionālu florbolistu un tiesnesi, uzzināt visu par šī sportaveida noteikumiem un aizkulisēm.  Cītīgākajam jautātājam Emīls uzdāvināja florbola bumbiņu. :)
Tā kā esam ne tikai sportiski , bet arī drosmīgi, visi kopā noskatijāmies šausmu filmu. Kā pārsteigums bērniem bija ķirbju meklēšana pēc filmas noskatīšanās. Meklējot paslēpto dārzeni, bērnus sagaidīja dažādākie pārsteigumi - jaunsargi ar maskām , kas bērnus biedēja, pat lecot no kokiem un skrienot pāri tumšiem klajumiem. Jā, nevienai grupiņai ķirbi neizdevās atrast, taču ikviens savā nummuriņā varēja manīt kādu no ceļā sastaptajiem biedētājiem. Visi spiedzieni, smiekli un bļāvieni tika iemūžināti videofilmā. Vakars noslēdzās ar šovu, kur bērni parādīja savas asociācijas ar Hellovīniem . :)
Esam gatavi doties rītdienas ekspedīcijā netālu no Gaujas!

PIRMDIENA (28.10.)

PIRMDIENAS FOTOHRONIKA PIEEJAMA ŠEIT
 
Visiem nometnes dalībniekiem rīts iesākās ar smaidu. Bija milzīgs prieks satikt ilgi neredzētos draugus no aizvadītajām vasaras nometnēm. Kad salidojums veiksmīgi tika atklāts , devāmies ekspedīcijā uz Žagarkalna dabas takām, lai savāktu dažādākos dabas materiālus un varētu izveidot nometnes talismanu. Šo uzdevumu katra grupa veica individuāli , pēc tam norisinājās konkurss par labāko nometnes talismana noformējumu un orģinalitāti.  Pēc kārtīgas iestiprināšanās bērnus sagaidīja tikšanās ar diviem jaunsargiem. Puiši bērniem pastāstija  par jaunsargu  ikdienu un pienākumiem. Jaunsargi bērnus apmācija maskēties dabā, siet dažādus mezglus un kā pareizi sniegt palīdzību kritiskā situācijā. Ikvienam  bērnam bija iespēja turēt rokās aprīkojumu un izjust fiziskos pārbaudījumus. Pēc semināra ar jaunsargiem visi devāmies kopīgā pastaigā uz veikalu.
Vakara gaitā bērni prezentēja savus istabiņu logo, piedalijās spēlē '' Gribi būt miljonārs?'', kurā demostrēja savu erudīciju, kā arī kārtīgi izdejojās uz deju grīdas. Pateicoties vakara aktiviātēm bērni uzzināja dažādākos faktus par Latviju, riteņbraukšanu un notikumiem pasaulē.
Šis vakars noslēdās ar  atkalredzēšanās ballīti, tēju un cepumiem. :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru