Nometnes dienasgrāmata

Otrdiena 20.07.2010.

Nometnes pēdējā diena ir pienākusi. Šodien kārtojām CSDD eksāmenus. Sūrā un grūtā noteikumu mācīšanās vainagojās panākumiem, jo visi nometnes dalībnieki nolika riteņbraucēju eksāmenu (10 jautājumos kļūdoties vienu, divas vai nevienu reizi). Vakarā uzklājām galdu, saposām ballītes telpu un sākām lielo atvadu ballīti.

Otrdiena foto mirkļos pieejama ŠEIT

Pirmdiena 19.07.2010.

Pēc vakardienas stiprajiem nokrišņiem šodien gaiss bija patīkami vēss, tāpēc nolēmām doties garākā pastaigā uz Cēsu pusi. Pa ceļam piestājām avotiņā, lai līdzi paņemtajās pudelēs iepildītu "Svētavota" ūdeni. Pēc pusdienām turpinājām papildināt savas teorētiskās zināšanas ceļu satiksmes noteikumos un apguvām norādījuma zīmes un atkārtojām arī visas iepriekš apgūtās. Pirms vakariņām devāmies izbraucienā ar velosipēdiem uz Ozolkalnu un "Rakšiem". Futbols ir kļuvis par nometnes iecienītāko sporta veidu, izkonkurējot pat "Korķīšu medniekus".

Pirmdiena foto mirkļos pieejama ŠEIT

Svētdiena 18.07.2010.

Beidzot mums izdevās sagaidīt pirmos nokrišņus nometnes laikā. Pirms tam vēl paspējām aizbraukt uz vietējo Ungura ezeru nopeldēties. Gaiss kļuvis daudz dzestrāks. Pirms gulētiešanas pamācīsimies ceļu satiksmes noteikumus un rīkosim filmu vakaru.

Sestdiena 17.07.2010.

Dienas pirmajā pusē devāmies uz Žagarkalna pludmali. Nopeldējāmies un uzspēlējām volejbolu. Zēni uztaisīja arī kārtīgu "kariņa" imitāciju. Pēc tam devāmies izbraucienā ar velosipēdiem līdz "Ŗakšiem". Bijām liecinieki arī skaistām kāzām un jaunlaulāto izbraucienam ar gaisa balonu. Vakarpusē spēlējām futbolu. Uzvarēja komanda "Iron tiger" ar rezultātu 5:1

Sestdiena foto mirkļos pieejama ŠEIT

Piektdiena 16.07.2010.

Nometne jau pusē! Arī šo rītu sāksim ar uzmundrinošu rīta rosmi :) Šodien dosimies uz Cēsu pilsētas centru. Paviesosimies daudzajos parkos, aplūkosim baltos un melnos gulbjus, kā arī Cēsu pilsdrupas.

Piektdiena foto mirkļos pieejama ŠEIT

Ceturtdiena 15.07.2010.

Dienu sākām ar rīta rosmi. Mazliet paskrējām un kārtīgi izvingrojāmies. Pēc brokastīm devāmies uz Cīrulīšu dabas takām, pa kurām nokļuvām Žagarkalna pludmalē. Atveldzējāmies vēsā ūdenī un uzspēlējām vairākas spēles (futbolu, volejbolu, vārdu minēšanas spēli). Īpašu jautrību nometnes dalībnieku vidū izraisija aktivitātēs ar ūdens šļūteni. Pēc pusdienām turpinājām ierasto ceļu satiksmes drošības noteikumu apgūšanas procesu. Šodien apguvām rīkojuma zīmes. Pēc tam devāmies līdz šim garākajā izbraucienā ar velosipēdiem. Aizbraucām līdz Līviem un parotaļājāmies vietējā spēļu laukumā. Šī diena izvērtās ļoti sportiska, jo arī pašā vakarā bērni pēc rīta rosmes, pārbrauciena ar riteņiem pieprasīja futbola spēli. Nospēlējām gandrīz stundu un tad devāmies atvēsināties vēsās dušās. Naksniņās baudījām sulīgu un saldu arbūzu.

Ceturtdiena foto mirkļos pieejama ŠEIT

Trešdiena 14.07.2010.

Diena iesākusies ne mazāk karsti kā visas pārējās, tāpēc dienas vidū vairāk laiku pavadam ēnā un telpās, bet vakarpusē dodamies izbraucienā ar riteņiem. Nometnes dalībnieku vidū īpašu patiku iemantojušas spēles "Vinnijs pūks" un "Korķīšu mednieki". Pēc spēlēm ķērāmies klāt ceļu satiksmes noteikumu apgūšanai un mācījāmies priekšrocības zīmes. Nometnes dalībnieki demonstrēja īpašu attapību un izpratni par ceļa zīmēm. Pēcpusdienā atkal aizbraucām līdz Ungura ezeram nopeldēties. Šoreiz braucām agrāk, lai dunduri netraucētu mūsu ūdens izpriecas. Tā arī notika. Vakarā devāmies izbraucienā ar riteņiem uz Ozolkalna apkārtni un pēc tam izbraucām arī improvizētu šķēršļu joslu. Paēdām naksniņas un devāmies pie miera, jo šī diena bija notikumiem bagāta un arī fiziski aktīva.

Trešdiena foto mirkļos pieejama
ŠEIT

Otrdiena 13.07.2010.


Nometnē ceļamies 9.00 un 10.00 brokastojam. Šodien nolēmām uztaisīt ūdens kauju, lai spētu atveldzēties karstajā laikā. Tas mums izdevās ļoti veiksmīgi, jo ūdens bija patīkami vēss un bērni šo izpriecu uztvēra ļoti pozitīvi. Pirms pusdienām pamācījāmies ceļu satiksmes noteikumus (brīdinājuma ceļa zīmes). Pēc vakariņām devāmies nopeldēties uz Ungura ezeru. Ūdens bija ļoti silts, tāpēc peldējāmies daudz.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru