Dienas kārtība

Piektdiena 19.06.2009.

Brokastis ir paēstas un nometnes dalībnieki ķeras klāt CSN eksāmenam. Pēc pusdienām dosimies uz Cēsu kartingu halli. Kartingu apmeklējums ir viens no viscītīgāk gaidītajiem notikumiem. Mazākie nometnes dalībnieki brauks kopā ar audzīšiem, bet tiem kuriem garums atļauj varēs paši izbaudīt izpriecu ar kartingiem.


Piektdienas fotohronika pieejama ŠEIT

______________________________________________


Ceturtdiena 18.06.2009.

Nometnes sestā diena un laikapstākļi patiešām burvīgi. Esam paēduši brokastis un pie mums atkal ir ieradies vakardienas viesis ar teleskopu. Šodien mēness ir saskatāms vēl labāk un skaidrāk, jo debesīs pa retam tik parādās kāds mākonīts. Kā izrādās mūsu viesis pieprot arī kādu burvju triku, kas ne tikai bērnos izraisa milzīgu interesi. Kad esam atvadījušies no viesa, nododamies Ceļu Satiksmes Noteikumu apgūšanai. Bet Saulīte tik jauka, ka ilgi neviens nevar pie mācībām nosēdēt, tā nu mēs CSN nedaudz atliekam uz vakaru un dodamies uzspēlēt bumbu.

_____________________________________________


Trešdiena 17.06.2009.

Šis rīts atkal priecē mūs ar siltu saulīti. Esam paēduši spēcinošas brokastis (auzu biezputru un maizītes ar tēju) un dodamies laukā, jo pie mums ciemos ir ieradies astrologs. Visiem ir iespēja ar modernu teleskopu palūkoties kāds tad izskatās mēness un uzzināt arī noderīgu informāciju par šo debess spīdekli. Atvadoties astrologs mums iemācīja jautru rotaļu, ko pats kādreiz spēlējis dzīvojot nometnē. Sāk parādīties mākoņi un steidzam izmantot vēl labo laiku un kāpjam uz velosipēdiem. Šodienas izbrauciens ir garāks un nogurdinošāks kā vakardien, bet grupa turas lieliski un distance tika pieveikta godam. Lieliski panākumi ir dalībniekam, kurš ieradās nometnē un ar velosipēdu nemācēja braukt. Pēc individuāliem treniņiem mums tas ir izdevies un drīz varēsim meģinat viņu iesaistīt jau grupas kopīgā izbraucienā. Dienas izskaņā parbaudījām savus spēkus Ozolkalna skeršļu trasēs.

Trešdienas fotohronika pieejama ŠEIT

____________________________________________________


Otrdiena 16.06.2009.

Šorīt mūs sagaidīja nometnes saulainākā un siltākā diena. Ilgi gaidījām un arī sagaidījām. Paēduši brokastis, rīta cēlienu veltijām kārtīgam izbraucienam ar velosipēdiem. Izbraucām arī caur pilsētu un nedaudz ārpus tās. Priecē, ka iepriekš apgūtās iemaņas un treniņš šoreiz lieliski noderēja, jo visi dalībnieki ļoti akurāti un precīzi spēja izpildīt audzinātāju norādījumus un došanās uz pilsētu nesagādāja problēmas. Turpinot baudīt labos laika apstākļus dosimies svaigā gaisā spēlēt sporta spēles.

Otrdienas fotohronika pieejama ŠEIT

______________________________________________

Pirmdiena 15.06.2009.

Dienu sākām ar deju nodarbībām un rotaļām. Laika apstākļi bija mainīgi. Tautas bumbas un futbol spēlēšana bija šīs dienas viens no ar emociju piesātinātākiem brīžiem. Ntraucēja pat dažas lietus piles un spēlē iesaistījās pilnīgi visi nometnes dalībieki. Tika atklāti arī jauni apslēptie talanti. Vakars noslēdzās ar filmu vakaru klusā un mierīgā atmosfērā, jo visi bija izsportojušies ne pa jokam.

Pirmdienas fotohronika pieejama ŠEIT

_____________________________________________

Svētdiena 14.06.2009.

Diena iesākusies saulaini. Šodien devāmies uz biedrības "Kaķu mīļotāju kluba "Selēna"" rīkoto kaķu izstādi. Nometnes dalībnieki bija sajūsma par dažādajiem un skaistajiem pūkaiņiem. Pēc izstādes devāmies ekskursijā pa Cēsīm. Apskatījām Maija parkā esošos melnos gulbjus, Pils parku un Rožu laukumu. Ekskursijas laikā paguvām pabarot pīles un gulbjus, izpriecāties pie jaunatvērtās Rožu laukuma strūklakas, kas priecē ne tikai ar periodisku ūdens strūklu, bet arī spilgtu gaismu šovu. Un, protams, nevar nepieminēt veikala apmeklējumu, kas mazajos rakaros izraisīja pamatīgu sajūsmu. Dienu turpinājām ar izbraucienu apkārt Cīrulīšiem ar velosipēdiem. Mācījāmies ieturēt distanci un braukt vienā rindā. Fiziski piesātināto dienu pabeidzām pārrunājot dienas nozīmīgākos notikumus un uzrakstot eseju jeb emociju apkopojumu par šo dienu.

Svētdienas fotohronika pieejama ŠEIT

_____________________________________________

Sestdiena 13.06.2009.

Diemžēl laika apstākļi šodien mūs nelutina, tomēr esam labāk sadraudzējušies un šo dienu veltam teorētisko zināšanu papildināšanai ar satiksmes noteikumu mācīšanos, cieto riekstu minēšanu, kā arī radošajām izpausmēm zīmēšanā un dejošanā. Vakarā visi kopīgi jutām līdzi Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlei pret Slovākiju. Ar rītdienu sāksim papildināt mājas lapu arī ar fotohroniku par ikdienas dzīvi nometnē.

___________________________________________

Piektdiena 12.06.2009.

Pirmā nometnes diena aizritēja veiksmīgi. Pirmais izbrauciens ar riteņiem izvērtās patīkamā piedzīvojumā. Laika apstākļi bija pateicīgi, lai varētu nodoties sportiskām aktivitātem, tautas bumbas mačs un futbols ļāva visiem nometnes dalībniekiem saliedēties.

Par jautājumiem, kas skar katru nometnes dalībnieku individuāli droši var zvanīt audzinātājiem (Pēteris 26051142 un Jānis 28379088)

7 komentāri:

  1. Hei!
    Kad buus kaadi jaunumi??? Baigi gribaas redzeet, ko tie rezgalji tur dara : )

    AtbildētDzēst
  2. Atvainojamies par fotohronikas kavēšanos dēļ tehniskām ķibelēm. Šīs dienas laikā ievietosim bildes no vakardienas. Katru dienu nometnes notikumu apraksts tiks papildināts ar fotohroniku.
    Paldies par sapratni!

    AtbildētDzēst
  3. Veel vareetu izveidot video blogu - piemeram dienas jautajumu uzdot katram dalibniekam, to visu safilmeet un publiceet web lapaa.
    Buutu forshi un interesanti.

    AG

    AtbildētDzēst
  4. Nu diezko daudz jau to ziņu nav...pāris rindiņu tikai...
    Vajadzētu tomēr saņemties un salikt kaut ko vairāk... :)

    p.s.Un pirmdienas bildes arī kaut kur pazudušas....

    AG

    p.s.s. Izskatās ka esmu vienīgais šī bloga apmeklētājs :)

    AtbildētDzēst
  5. Jā, jā, pirmdienas bildes nav redzamas!

    Pie viena, pvienošu arī pāris priekšlikumu:
    1) publicēt orientējošu ēdienkarti nometnes laikam, lai vecākiem mierīgāks prāts, ka atvases arī labi paēdušas;
    2) Ierosme izlasot labo ideju par dienas jautājumu. Katras dienas noslēgumā vai nākamās dienas rītā bērni pa 2-3 kopā (vai visi kopā, ja grupiņa maza) kameras priekšā īsi atstāsta interesantākos dienas notikumus. Būtu interesanti, jautri un stilistiski daudzveidīgi. Nometnes beigās būs izveidojusies nometnes dienasgrāmata par prieku pašiem un līdzjutējiem. Un laba reklāma nometnei arī. Ja vēl dienasgrāmatu varētu dabūt katrs nometnes dalībnieks sev līdzi par atmiņu - būtu ideāli!

    Valtera mamma

    AtbildētDzēst
  6. Paldies par jaukajiem priekšlikumiem! Sadarbība ar nometnes vecākiem, izmantojot mājas lapu, mums ir jaunums (vēl mācāmies). Katram jauninājumam nepieciešams laiks kā arī tehniskā bāze. Cik zināms, Latvijā esam pirmie, kas šādu sadarbības formu ir realizējuši. Esam celmlauži, tādēļ ceram uz sapratni. Noteikti pilnveidosimies, jo redzam, ka ideja sadarbībai ar dalībnieku vecākiem ir guvusi interesi un atsaucību.
    Būsim priecīgi arī turpmāk saņemt atsauces un priekšlikumus!

    Ar patiesu cieņu,
    nometnes vadītāja Vineta

    AtbildētDzēst